Meubelrestauratie

atelierbinnen

Media/publicaties

teylersmagazineuitvouw-360x125

Teylers Magazine

In december 2011 verscheen in Teylers Magazine een artikel van de hand van Anne Marie ten Cate en Godelieve van Wees over de restauratie van de guirlandes in de Ovale Zaal van het Teylers Museum in Haarlem, die werd uitgevoerd door Le Singe Violet. Download het artikel (PDF bestand).

leidsvakwerk

Leids Vakwerk

In juni 2011 verscheen het boek Leids Vakwerk, ambacht in bedrijf. Dit fotoboek vestigt de aandacht op de bedrijvigheid van de huidige ambachtslieden in de stad. Ruim dertig ambachtslieden, waaronder Inske Immink en Godelieve van Wees van Le Singe Violet, werden in hun werkomgeving gefotografeerd. Het boek is een gezamenlijk werkstuk van drukkerij Mostert en drukkerij Nautilus, uitgevrij Ginko, Stichting Levend Ambacht Leiden en de Leidse Amateur Fotografen Vereninging.

Le Singe Violet in Libelle

Begin augustus 2010 verscheen er in de Libelle special Nederland XL een groot artikel over Le Singe Violet. In dit interview met Godelieve van Wees wordt ingegaan op de activiteiten van ons bedrijf en onze manier van werken. Download het artikel (PDF-bestand).

Libelle-ambachtsvrouwen-360